29 Ocak 2009 Perşembe

Oradan Bakınca

Bir ortamda bir bayan veya bir erkek yalnız oturuyorlarsa kesinlikle sevgililerdir. Bunlar her ne kadar el ele göz göze ya da sarmaş dolaş olmasalar bile kesinlikle aralarında bir şeyler vardır. Bizim toplumumuz neden böyledir bilemiyorum. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan insanlarımızda fazlası ile görülen bu tip olaylar bazen felaketleri bile neden olabiliyor. Bir mahallede oturan bayan veya erkek kalabalık bir ortamda çarşıda ya da bir kafede otururken görüldükleri anda ortaya çıkabilecek tek fikir kesin sevgililerdir. Zaten aynı mahallede bir bayan ile bir erkeğin arkadaş olabilme ihtimali yoktur onlara göre. Oysa onlar orada sadece arkadaş olarak oturamazlar konuşamazlar dertleşemezler. Belki de tesadüfen oradalardır ve selamlaşıp birlikte oturmuşlardır.
Ama hayır bu toplum bizim toplumumuz bunlardan hiçbirisi olamaz. Kesin sevgililerdir diyerek sonucu ortaya katarlar. Sonra bu görüntü Ayşe Teyze ile paylaşılır sonra Ayşe Teyze Fatma Teyze’ye anlatır. Sonra Fatma Teyze kızın iyiliğini düşündüğünü düşünerek annesinin yanına gidip aslında sıradan bir arkadaşı ile kafede oturup sohbet ederken görülen kızımızın o an yanında olan arkadaşı ile sevgili olduklarını anlatır. Sonra anne babaya söyler. Baba kızına sert davranır. Derken, derken kötü sonuçlara neden olunabilir. Bunlar hep olağan şeylerdir aslında kimseye yabancı geleceğini sanmıyorum. (Ki geçtiğimiz hafta haber bültenlerinde buna benzer bir haberi hepimiz duyduk okuduk. Adamın biri porno videosunda gördüğü kadını karısı sanıyor ve gelip karısını hunharca öldürüyor. Sanki kendi yaptığı çok iyi bir şeymiş gibi karısını, hem de hiç haberi yokken öldürmekten çekinmiyor.)
Benzer bir konu sevgililer içinde geçerlidir. Bir ortamda sevgililer baş başa kalmışlar ise orada mutlaka cinsellik vardır. Özellikle üniversite zamanlarında iki sevgili evde yalnızlar ise yapabilecek tek şeyleri vardır o da cinselliktir. Zaten bu insanlar yalnızken sadece cinselliği paylaşabilirler. Oturup konuşup bir şeyleri paylaşamazlar. Ya da sadece birbirleri ile beraber olmaktan mutluluk duyarak film izleyemezler. İki sevgili ayrı oda da iselerde düşünülecek tek şeyde cinselliktir. Hadi itiraf edin bunu “sevgililer odadalar ve aklınıza onlar geldiğinde sadece cinsellikle ilgilendiklerini düşünüyorsunuz”.
Ya da sevgililer bir evden çıkıyorlarsa kesin o evde cinsellik geçmiştir fikri herkesin beyninde kocaman bir ışık olarak yanar yanar söner. Bu muhabbeti ya da ya da diyerek çok daha fazlasını söyleyerek uzatabilirim ama buna gerek yok. Düşündüklerinizi bende bazen düşünüyorum. Ama sonra kendimi katıyorum onların yerine ve sevgilimle yalnız kaldığım zamanlarda cinselliğin hiç düşünülmediği zamanların olduğunu hatırlıyorum.
Sadece oturduk. Sadece konuştuk, dertleştik, film izledik vs. vs.
Şimdi ben bunu burada söyleyince fikirleriniz değişmedi tabii ki ama en kötüsü böyle bir durumda aynı düşünceler aklınıza geldiğinde belki yanan o ışıkla beraber bu yazı aklınıza gelir ve kendinizi düşünürsünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder