8 Aralık 2009 Salı

Mükemmel..!

Hayır , mükemmel değiliz mükemmel olmak gibide bir lüksümüz yok sanırım. Hanginiz mükemmel olduğumuzu iddaa edebilirisiniz ki. Hiçbiriniz iyi bir anne, iyi bir sevgili, iyi bir dost, iyi bir evlat değilsiniz. Zaten mükemmel olursanız etrafınızdaki insanlara ne gerek var ki, Ne de olsa mükemmelsiniz ve kimseye ihtiyacınız yok.
Evet, zaman zaman diğerlerine göre daha zeki olabilirsiniz ama hiçbiriniz mükemmel değilsiniz.
Peki ya anneler neden kızlarına mükemmel koca oğullarına mükemmel gelin isterler.
Ya sevgililer neden hep mükemmel sevgiliyi ararlar.
Lütfen itiraz edipte “ hayır mükemmeli istemiyoruz ama istediğimiz gibi birisi olsun” tadında bir yorum yapmayın. Çünkü hepinizin içindeki gerçeği tahmin ediyorum.
Çevremdeki insanların çoğu hep karşısındaki insandan olmayacak ya da o kişiden beklenmeyecek şeyler isterler. Nacizane bir sözüm olacak.
Neden gördüklerinizi yada bildiklerinizi görmezden geliyorsunuz. İstediğiniz o değilse onu aramaktan vazgeçip kabul etseniz ya da terk etseniz fena olmaz hani.
Bence hem kendinizi hem karşınızdakini oyalamamış olursunuz.
Yalnız unutmayın ki o mükemmel asla çıkmayacak.
Anneler gelin yada damat adaylarını beğenirken taktıkları kulpların haddi hesabı yoktur. Gelin hanım ne kadar hanım hanımcık olsa da takılacak bir kulp mutlaka vardır veya bulunur.
Ya da damat adayı için anneler kızlarını vermek adına o kadar çok şartlar koşar ki hani dedim ya karşısındakinin kapasitesini az çok bilir ve yapamayacağı şeyleri ister. Ne o gelin aranılan gelindir ne de o damat istenen damattır.
Oysa onlar mükemmeli isterken mükemmel olmadıklarını ya da olmayacaklarını görmezden gelirler
Mükemmelliğe giden yol, hiçbir zaman sona ermeyecek bir yoldur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder