5 Mart 2009 Perşembe

İdeal mi _?

Erkekler üzerine yazdığım yazı sonrasında benden birazdan yazdıklarımı duymak belki çelişki yaratacak ama benim zaten kendimle çelişkilerim var. Ya da bir taraftan bakınca diğer tarafı diğer taraftan bakınca öteki tarafı haklı görebiliyorum.Bu kez farklı bir açıdan bakıcağım…
Sabah kuşağı proğramlarında izliyoruz ki erkekler tarafından kaba kuvvete maruz kalan kadınlar hep ağlamaklı hep hüzünlü hep acılıdır.Kimse kimseye durduk yere şiddet uygulamaz.Belki bu kez beni şiddet yanlısı biri olarak ilan edebilirsiniz. Ama hayır.
Öyle insanlar ya da öyle kadınlar vardır ki; insanı çileden çıkarır erkek istemese de şiddete başvurmak zorunda kalır. Bu televizyon programlarını düşünürsek hayat hiç iyi gitmiyor gibi gözükebilir. Ama eğer insanların kalabalık oldukları halk tabiriyle çarşı’da dolaşırsanız bir sürü sevgiliyi elele dolaşırken görürüsünüz. Hiç de birbirleriyle zorla birlikte oluyorlarmış gibi görünmüyorlar; herkes memnun.

Demek ki herkes kendi keyfini düşünüyor, şikâyet eden de etmeyen de. Ya da kaç tane kadın ya da erkek "eyvah bu kadın ya da adam kötü yola düşmüş" diye geceleri uyuyamıyor? Ya da kaç kişi bunu üzerine alınıyor? Demek ki birinin kötü yola düşmesi geneli etkilemiyor; demek ki bu tür ilişkiler tamamen bireysel boyutta....
Hayat mütevazidir.
Ayın ne zaman çıkacağı hangi evreleri geçireceği, güneşin batışı, doğuşu, insanın yaş alması, yaşlanması, ve bir yıpranmaya maruz kalması bellidir. Fakat insan bence aynı şekilde mütevazi değildir. İnsanlar "gösteriş" yapmaktadırlar. Bu gösterişli tavırların sonucu olarak kadın ve erkeğin arasındaki ilişkiler ve cinsellik "olağanüstü" birşey gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.
Halbuki boşanan birçok çiftin fiziksel durumları oldukça yerindedir. Demek oluyor ki kafa yapısı, benzer fikirleri paylaşma, hayat görüşü, eğitim düzeyi ve inançlar evliliklerin yürüyüp yürümemesinde etkin rol oynamaktadır.
Hal böyle olunca yukarıda da belirttiğim gibi toplumun bireyleri birlikte yaşamayı "konuşmayı" paylaşmayı başarabilirse herkes ideal eşini bulmaya yaklaşabilir. Yani kısaca bütün erkeklerle "konuşabilmeliyim" ki içlerinden en ideal eşimi seçebileyim diyorum ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder