1 Mayıs 2009 Cuma

Evlilik

Bana göre evlilik; olağan bir süreç gibi görünmüyor, genelde hayata bakış açımda kesin yargılar olmadığı gibi evlilikte de katı ve aşılmaz yargılara sahip değilim. Bu tavırlarım sayesinde hem kendimi hem etrafımdakileri rahat buluyorum. Detaylarda boğulmadan genel resmi görebilmem sayesinde başkaları için kâbus haline dönüşen birçok durum benim için mantıklı kararlarla aşılabilecek geçici dönemler haline geliyor. Kısacası eğer evlilik yolunda bir adım atmaya karar vermişseniz hayatınızı birleştireceğiniz doğru kişiyi bulmuşsunuz demektir ve geriye kalan ayrıntıların bir önemi yoktur.
Evlilik denildiği zaman belki tekrardan düşünmek mantıklı olacaktır. Ama sonuç olarak doğru kişi ve doğru yerde iseniz sorun yoktur.

Hayatınızdaki insan tüm verileriyle sizin için doğru kişi tanımına uygunsa. Onunla birlikteyken ne kadar huzurlu ve mutluysanız, o da aynı oranda sizinle olmaktan dolayı bir o kadar mutlu olmalı diye düşünüyor olmalısınız. Her şeyden önce bir aradayken adeta etrafa güzel bir enerji yayıyor olmalısınız. İlişkinizi çıkmazlara sürükleyecek tepkilerden kaçınıp ve yarattığınız bu huzur ortamında birbirinizin hayatlarına artı değer katıyor olmanız gerekmektedir. Hem sizin hem sevgilinizin açısından birbirinize olan tavrınız ne kadar önemliyse diğer insanlarla olan ilişkileriniz de bir o kadar önemlidir. En eğlencesiz olan durumları bile eğlenceye çevirebiliyorsanız. Bunları da eğer karşınızdaki insanla yapabiliyorsanız veya yapacağınıza inanıyorsanız. İşte o kişi evlenebileceğiniz kişidir. Doğru bir ilişki kurmak için sevgi saygı ve sadakati unutmadan uzunca bir yola girileceğinin ne kadar zor bir karar olduğunun ve en sağlıklı kararın verilmesi gerektiğinin farkında olmalısınız. Artık “ben veya “sen” olmaktan çıkıp “biz” olmaya adım attığınız ve iyi günde kötü günde diye başlayan o güzelim soruya “evet” demeye karar verdiyseniz.Birinci adımı atmışsınız demektir.Hayatta ve evlilikte en önemli olan şeyin “konuşma sanatının” asla eksik olmaması gerektiğini unutmayalım lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder